Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in hun woning of werkomgeving. De voordelen zijn bekend. Vloerverwarming zorgt voor een betere warmteverdeling en een lagere luchtcirculatie ( minder transport van stof). Hierdoor ervaart u meer comfort, bovendien kunnen bestaande radiatoren worden gemist. Dit geeft meer mogelijkheden in uw interieur. Al sinds 1996 is JK vloerverwarming uit Ede onze partner in vloerverwarmingen. Net als Ital Ceramica levert JK vloerverwarming alleen top kwaliteit.

 

WAAROM VLOERVERWARMING VAN JK

JK heeft de modernste inslijptechniek

Hierdoor heeft alleen JK zeer gunstige voorwaarden inzake; het raken van leidingen en met zeer harde vloeren

JK levert standaard een RVS verdeler, corrosieproblemen zijn niet meer mogelijk (beter dan staal)

20 jaar garantie op de verdeler (duurzamer dan kunstof)

 

Vloerverwarming: Economisch en Comfortabel

In de te verwarmen vloer(en) worden verwarmingsbuizen aangebracht, welke aangesloten worden op een vloerverwarmingverdeler. Bij het aanleggen van de vloerverwarming wordt de te verwarmen oppervlakte ingedeeld in afzonderlijke verwarmingsgroepen. De grootte en het aantal groepen wordt bepaald door de lengte van de vloerverwarmingslang of de te verwarmen vloeroppervlaktes. De verwarmingsgroepen komen uit op een vloerverwarmingsverdeler welke wordt aangesloten op de bij u aanwezige verwarmingsbron. Bijvoorbeeld de CV-installatie, warmtepomp, stadsverwarming. Aangezien vloerverwarming met lage watertemperatuur werkt, is deze manier van verwarmen zeer energiezuinig.

 

Opbinden of stofvrij inslijpen

Opbeugelen (binden) is de traditionele manier van vloerverwarming installeren. De buizen worden gemonteerd op gegalvaniseerde bevestigingsmatten, op de betonnen vloer. Vervolgens wordt hierover heen een afwerkingvloer gestort. Inslijpen gebeurt met een door JK gepatenteerde slijpmachine STOFVRIJ. Er wordt een strak sleuvenpatroon in de bovenzijde van de bestaande dekvloer geslepen. (ook in tegelvloeren!!) De verwarmingslangen worden in deze sleuven geïnstalleerd en vervolgens aangesloten op de verdeler.

 

Vloerverwarming door middel van elektriciteit

In de te verwarmen ruimte worden kabels aangebracht. Deze kabels worden in ingeslepen sleuven gemonteerd of op de vloer ‘geplakt’. Elektrische vloerverwarming wordt met name toegepast in kleinere ruimtes zoals badkamers of in de keuken.

 

Vloerverwarming met water of elektriciteit?

De buizen opbeugelen of inslijpen? ITAL adviseert u graag over wat voor uw huis/vloer het beste is. Kom eens vrijblijvend langs en u kunt zelf de diverse mogelijkheden zien.